Over mij

Voel je welkom! Mijn naam is Clara Marije en ik ben onrustdeskundige en babyslaapcoach bij Slaapmagie.

Ervaringsdeskundige met moeilijk slapende kindjes, pedagogisch hulpverlener, opvoedcoach, gewerkt op een kinderdagverblijf en eigenaar kinderopvang aan huis, maar bovenal moeder van drie zeer gevoelige dochters (Sara 2007, Bente 2010 & Noor 2013). Tel daarbij op nog een enorme interesse in alles omtrent kinderen en ouders en dan ken je mij in een notendop. De geboortepsychologie zit sinds kort in mijn hart en in mijn trajecten. Het is een prachtige insteek om te begrijpen wat een baby meegemaakt heeft tijdens de zwangerschap en geboorte. Om dit uit te kunnen leggen aan ouders en daarmee de behoeftes van hun baby te vertalen is geweldig. Ik word er elke dag opnieuw enthousiast van!

Onze oudste dochter bleek een zeer gevoelige baby wat zich uitte in een enorme onrust en daardoor weinig en slecht slapen. Ik handelde veel op gevoel maar heb ook alle goedbedoelde adviezen uitgeprobeerd. En ik werd dus een expert in wat niet werkte! Als ik toen eens wist wat ik nu weet……

Dochter nr 2 was iets relaxter maar dat lag misschien ook aan mijn referentiekader. Je ziet alles in het licht van je eerdere ervaringen of juist het gebrek aan die ervaringen. En de derde hobbelde mee maar kreeg ik niet in een lekker ritme doordat haar zussen roet in het eten gooiden. Zo heeft iedereen zijn verhaal…..

Dat maakt ook dat ik zo goed snap wat je doormaakt. Of het nu al jarenlang voortsleept en je de moed hebt opgevat het heft in eigen hand te nemen of je bent kersverse ouder en besluit om direct hulp in te schakelen. Voor jullie zet ik mijn kennis en ervaring graag in en ook voor al die ouders die in de verschillende stadia ertussen balanceren. De Droomritme Methode is, naast de Geboorte in Kaart methode, voor mij een prachtige manier omdat je op zoek gaat naar de kern van de onrust en de benadering allesomvattend is, holistisch. Zonder tranen, dwingen of trainen. Maar in kleine stappen en passend bij jullie verhaal.

Ik begeleid je om je eigen coach te worden zodat je niet alleen nu maar ook in de toekomst je kindje kunt begeleiden naar meer slaap, rust en balans.

Liefs!