Droomritme

Holistisch

De Droomritme Methode kijkt naar alle factoren rondom het slapen en daarmee word je ook geholpen met onrust, praktische tools, beren op de weg, hechting en meer. Fysieke, softe én slaaptechnische factoren worden bekeken en meegenomen in de begeleiding opdat de weg naar slaap, rust en balans open ligt. Daarna volgt een stappenplan met handzame handvatten om de dagen en nachten te veranderen, op een liefdevolle en haalbare wijze. Het is altijd een plan wat past bij jullie persoonlijke situatie!

Geen tranen

De Droomritme Methode is een overkoepelende kijk op slapen, waarbinnen iedere aanpak gevolgd kan worden. Maar…responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop. Dat betekent dat alléén huilen niet nodig is. Huilen is een communicatiemiddel en mag nooit voorkomen worden. Een baby die mag huilen terwijl hij zich geborgen voelt leert dat zijn verdriet er mag zijn en dat hij zich mag uiten. Een baby die alleen in een bedje ligt te huilen leert dat er geen hulp is en dat hij geacht wordt het alleen te doen. Dit is een essentieel verschil wat voor mij een belangrijk onderdeel is van mijn trajecten met ouders.

Aanbevolen door zorgverleners

De methode is er al meer dan tien jaar en vele zorgverleners werken ermee en bevelen het aan. Duizenden ukjes hebben hun weg naar dromenland gevonden, met zo min mogelijk tranen. Het is een unieke Nederlandse methode, niet ‘bedacht’ maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek. Continu gefinetuned door ouders en zorgverleners. De holistische benadering is uniek, maar de combinatie zorg-ouders en theorie-praktijk misschien ook wel.

100% maatwerk en bewezen effectief

De Droomritme Methode kijkt naar alles rondom het slapen en dan natuurlijk naar de baby en zijn ouders in het bijzonder. De vertaalverslag die wordt gemaakt (het grote waarom) is persoonlijk, de daaruit voortkomende adviezen zeer zeker ook. Er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie en mogelijkheden. Wensen van ouders staan voorop omdat het draagvlak dan het grootst is. Juist dat maakt de aanpak haalbaar en werkbaar, vandaar dat veruit de meeste kleintjes weer lekker gaan slapen. Dragen, samen slapen, gebruik van een speen of juist niet, kunnen om deze redenen ook altijd onderdeel van de begeleiding zijn.