Over mij

Voel je welkom! Mijn naam is Clara Marije en ik ben onrustdeskundige en baby- en kinderslaapcoach bij Slaapmagie.

Ervaringsdeskundige met moeilijk slapende kindjes, pedagogisch hulpverlener, gewerkt op een kinderdagverblijf en eigenaar kinderopvang aan huis, maar bovenal moeder van drie zeer gevoelige dochters (Sara 2007, Bente 2010 & Noor 2013). Tel daarbij op nog een enorme interesse in alles omtrent kinderen en ouders en dan ken je mij in een notendop. Mijn volgende studie Geboorte in Kaart is daar een mooi voorbeeld van, een extra tool om ouders en kindjes nog beter te kunnen coachen.

Onze oudste dochter bleek een zeer gevoelige baby wat zich uitte in een enorme onrust en daardoor weinig en slecht slapen. Ik handelde veel op gevoel maar heb ook alle goedbedoelde adviezen uitgeprobeerd. En ik werd dus een expert in wat niet werkte! Als ik toen eens wist wat ik nu weet……

Dochter nr 2 was iets relaxter maar dat lag misschien ook aan mijn referentiekader. Je ziet alles in het licht van je eerdere ervaringen of juist het gebrek aan die ervaringen. En de derde hobbelde mee maar kreeg ik niet in een lekker ritme doordat haar zussen roet in het eten gooiden. Zo heeft iedereen zijn verhaal…..

Dat maakt ook dat ik zo goed snap wat je doormaakt. Of het nu al jarenlang voortsleept en je de moed hebt opgevat het heft in eigen hand te nemen of je bent kersverse ouder en besluit om direct hulp in te schakelen. Voor jullie zet ik mijn kennis en ervaring graag in en ook voor al die ouders die in de verschillende stadia ertussen balanceren. De Droomritme Methode is voor mij een prachtige manier omdat je op zoek gaat naar de kern van de onrust en de benadering allesomvattend is, holistisch. Zonder tranen, dwingen of trainen. Maar in kleine stappen en passend bij jullie verhaal.

Ik help je om je eigen slaapcoach te worden zodat je niet alleen nu maar ook in de toekomst je kindje kunt begeleiden naar dromenland.

Slaap lekker!